Ifølge den anerkendte forsker John Demartini, er alle mennesker gearet til at opnå et “lightbulb moment”. En aha-oplevelse, hvor alting står klart, og man pludselig ved præcis, hvad man vil med sit liv og karriere. Det har intet at gøre med mindfulness eller meditation. Det er blandt andet baseret på nogle processer i hjernen, og du kan selv sætte dem i gang ved at lære at forstå dig selv bedre.

Der er ingen grund til ikke at elske det, man laver hver eneste dag. Men hvis du ikke gør dét, så er der heller ikke alt for lang vej til at finde ud af hvorfor, og hvordan du kan lave om på det. Det kræver ikke nødvendigvis livsomlægninger, nyt job eller store, afgørende beslutninger. Det mener den amerikanske forsker, forfatter og ‘motivational speaker’ dr. John Demartini.

Det, der er tricky ved aha-oplevelser og inspiration, er, at de ofte skal iscenesættes for at opstå. Men når man først er på rette spor, så vil der opstå flere og flere af dem, påpeger han.

“Jeg har aldrig mødt nogen, for hvem det ikke var muligt at få sådan et øjeblik. Det handler om, at alle lever efter et sæt af værdier eller prioriteter, som består af ting, der er mest vigtige, og ting, der er mindre vigtige. Når mennesker lever efter de værdier eller prioriteter, de rangerer højest, eller efter det, de mener, der er mest vigtigt, har de en langt højere chance for at fremprovokere det stadie, hvor de bliver inspireret og får klarsyn,” forklarer John Demartini.

Hjernen er altid parat – men er du?

Det hele foregår i din hjerne. Og under de rigtige omstændigheder, kan de afgørende øjeblikke opstå. Demartini beskriver det som et gammaglimt i hjernen, som gør, at man pludselig kan se en skjult orden i sit eget kaos.

Når man bliver inspireret, foregår det i højre side af hjernen, lige under højre øre, i temporallappen. Det sker som en række af gammaglimt, men før dette kan ske, skabes der først nogle andre bølger omme i det visuelle cortex.

Det vil altså sige, at inspiration begynder med en “forberedelse” i det visuelle cortex, som skaber en slags blink i hjernen, der i sidste ende leder til inspirationen, som bedst kan betegnes som en meget kortvarig vision af noget i hjernens øje. En helt afgørende vision.

Og hvad skal der til for at fremtvinge dette øjebliks klarsyn? Inspiration er nemlig tilgængelig hele tiden – i alle menneskers hjerner. Det handler blot om at give den plads til at komme frem. Spørgsmålet er blot hvordan.

Det er sindssygt ikke at føle sig inspireret

For at kunne opnå dominoeffekten af inspiration i hjernen, er man nødt til at kende sig selv, forklarer Demartini. Og med det mener han ikke gennem meditation, coaching og andre selvudviklingsinitiativer.
Det gælder om at identificere en række værdier, som driver én indefra. For det er først, når man lever i præcis harmoni med disse, at hjernen for alvor slår til.

“De fleste mennesker lever delvist i en illusion. De har faktisk vrangforestillinger om sig selv. Med det mener jeg, at de forsøger at leve uklogt ved at forsøge at imitere andre, som de måske gerne vil leve op til. De misunder andre, som de mener gør det bedre, end dem selv. På den måde kommer man til at leve som den næstbedste i at være en anden – i stedet for at være den bedste til at være, den man rent faktisk selv er! Og så bliver man aldrig inspireret,” understreger John Demartini.

“Og det er sindssygt at gå på arbejde hver dag uden at føle sig inspireret,” tilføjer han i et bestemt toneleje.

Men det er stadig virkeligheden for mange mennesker, mener han. Og det er primært fordi, de ikke kender deres egne værdier godt nok og dermed ikke lever efter dem på en måde der gør, at hjernen opererer i sit bedste modus.

Når man lever ude af trit med sine værdier, er man mere tilbøjelig til at udvise vanedannende adfærd, selvsabotage og at lave overspringshandlinger. Modsat, når man lever efter sine værdier, vil man ifølge Demartini opleve bedre hukommelse, fokus og produktivitet.

Du kan identificere dine værdier på 30 minutter

Det behøver ifølge John Demartini ikke tage mere end 30 minutter at identificere, hvilke værdier man har og implementere dem i sit liv derefter. Det er bare vigtigt at huske på, at der ikke er tale om en hvilken som helst slags værdier.

“Når man spørger de fleste mennesker, hvad deres højeste værdier er, så begynder de sandsynligvis at snakke om social idealisme. Det er ikke dét, de i virkeligheden mener. Det handler om, hvad der i sandhed er vigtigst for dig på det personlige plan. Det kan være eksempelvis være sundhed, intelligens, velstand, eller familie,” forklarer John Demartini.

Og selvom man måske ikke ved det, så er ens liv en direkte refleksion af ens hierarki af værdier.

“Det er der mange, der ikke er bevidste om. Men hver eneste beslutning, de tager, er baseret på deres værdisæt. Også selvom de ikke ved det. Det gælder om at se på, hvad folk rent faktisk gør, i stedet for hvad de siger,” siger Demartini.

Nyt konferenceformat skal sætte gang i aha-oplevelserne

Og jo før man finder ud af, hvad værdierne er, jo før kan man komme i gang med at blive inspireret på daglig basis og stige til tops på præcis den måde, man ønsker.

“Når man gør noget, man kan lide og er god til, så har man potentialet til at opbygge momentum konstant. Man gør klogt i at forfølge noget, der er dybt meningsfyldt for én selv. For hvis ikke, så kan ens liv blive fyldt med ting, der ikke er vigtige, og i samme ombæring bliver det verden omkring én, der tager styringen på ens liv,” siger John Demartini.

John Demartini besøger København til næste år, hvor han vil gå i dybden med sine pointer på Awaken Business Summit, en ny form for konference, der har til formål at åbne deltagernes øjne for, hvordan man kan få det optimale ud af sin karriere og forretning og forstå, hvad der bibringer klarsyn og retning.

Her er gæstetalerne blandt andre også entreprenørerne Sir Richard Branson og James Caan CBE, den tidligere jagerpilot Mandy Hickson – og danske Line Baun Danielsen står for moderation.

Awaken Business Summit slår dørene op til marts næste år – skal du med?

 

https://borsen.dk/sponsoreret/artikel/awaken_business_summit/1/368701/forsker_du_er_aldrig_langt_fra_en_livsaendrende_aabenbaring.html